keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

MatkaMuistoja: Pitkä viikonloppu Riiassa

Sitten palaillaan taas ajassa taaksepäin vuoden 2010 pääsiäiseen, jonka vietimme silloisen poikaystävän kanssa Latvian pääkaupungissa Riiassa. Yhteisiä reissuja meille kertyi useita vuosien aikana ja ne olivat aina niitä suhteemme parhaimpia aikoja. Jotenkin pystyimme reissussa aina päästämään irti niistä arjen ongelmista ja nauttimaan uusista seikkailuista yhdessä. Siksi niitä muisteleekin ihan mielellään.


Hotellimme sijaitsi Riian tunnelmallisessa vanhassa kaupungissa, mutta lähellä sijaitsi myös isompi ostoskeskus, jossa pääsi tekemään edullisia ostoksia. Ensimmäisen päivän kulutimme vain ihastellen kaupungin kauniita rakennuksia, vapaudenpatsasta, tunnelmallisia katuja ja hienoja kirkkoja. 


Seuraavana päivänä suuntasimme Riian eläintarhaan, joka on auki ympäri vuoden. Tarhan eläinkirjo oli aika vaikuttava, mutta eläinten elinolosuhteet olivat todella puutteelliset. Sen takia käynnistä jäi melko paha mieli. Onnellisimpia eläimiä taisivat olivat kilit, jotka juoksentelivat vapaina pitkin eläintarhan teitä.


Kävimme myös yhtenä iltana Riian sirkuksessa, jonka esitys oli ihan hieno ja monipuolinen. Siinäkin häiritsi ainoastaan eläinnumerot. Mielestäni villieläimet, kuten karhut ja muut, eivät vain kuulu sirkukseen.


Säät olivat matkamme aikana keväisen vaihtelevat ja harmaat. Olisikin kiva päästä näkemään Riika myös kesäloistossaan. Yhtenä päivänä pakenimme rankempaa sadetta karkuun vanhoihin zeppelin-halleihin, jotka toimivat nykyään kauppahalleina. Hallit olivat täynnä mitä erilaisimpia myyntikojuja ja mukavaa markkinatunnelmaa.


Riiasta jäi kaiken kaikkiaan hyvä kuva, vaikka eläintarhan olosuhteet olivatkin alkeelliset. Se on helppo matkakohde, joka muistuttaa monella tapaa yhtä suosikkikaupunkiani Prahaa. Lentomatka on lyhyt ja edullinen, joten Riikaan on helppo lähteä pitkäksi viikonlopuksi lyhyemmälläkin varoitusajalla. Riiasta pääsee myös puolessa tunnissa junalla Jurmalan upeille hiekkarannoille, jotka jäivät meidän reissullamme kokematta, koska rantakelit eivät olleet vielä parhaimmillaan.

Kaksi kolmesta Baltian pääkaupungista on siis nähty. Ehkä joku päivä tulee vielä käytyä Vilnassakin. Mikä on sinun suosikkisi Baltian maista? :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti