maanantai 16. helmikuuta 2015

Piristysruiskeita arkeen

Arki käsittää suuren osan elämästämme. Minulle se on ollut vuosia jossain määrin tylsää ja ankeaa pakkopullaa, josta pitää selvitä, jotta voi sitten lomalla nautiskella elämästä. Myös joku matka pitää aina olla suunnitelmissa, jotta jaksaa puurtaa eteenpäin arjessa. Viimeaikoina olen kuitenkin havahtunut siihen ajatukseen, että ehkä siitä itse arjestakin voisi yrittää tehdä mielekkäämpää.

Suurin ongelma löytyy yleensä asenteesta. Jos ajattelee jo valmiiksi, että mitenköhän rankka tai ankea päivä tästäkin tulee, niin on aika varmaa, ettei siitä kovin hyvä voi tulla. Itse olen tottunut aina odottamaan pahinta, jotta en joutuisi pettymään. Mutta silloin elämää tarkastelee jo valmiiksi negatiivisten lasien takaa, eikä se voi näyttää kovin mukavalta. Pettymyksiä ja huonoja päiviä tulee väkisinkin. Mutta jos odottaa jo valmiiksi niitä, voi jäädä paljon hyvää huomaamatta.



Arjen mielekkyyteen vaikuttaakin paljon jo ihan se, mihin päättää kiinnittää huomionsa. Kiinnittääkö kotona huomionsa sotkuihin vai äidiltä saamiin ihaniin ruusuihin? Muistaako työpäivästä askartelutunnin hirvittävän sekasorron vai upean lopputuloksen? Märehtiikö Kelalta saatua opintotuen takaisinmaksulaskua vai iloitseeko mummilta saamasta uudesta muumimukista?

 
Kaaoksesta syntyi upea avaruus :)
 
 
 
Arki on myös täynnä päivittäisiä rutiineja. Rutiinit sujuvoittavat arkea, mutta jos ne pysyvät aina samanlaisina, voivat ne tehdä arjesta tahmean ja tylsän tuntuista. Rutiinien rikkominen voikin kummasti piristää mieltä. 
 
Pöllömekon paluu <3

 
Lomalla tulee usein koitettua paljon kaikkea uutta, mutta arkena sitä jotenkin jämähtää samoihin juttuihin. Ainakin itselläni on tapana arkisin syödä samoja ruokia, käyttää tiettyjä vaatteita ja tallata tuttuja polkuja. Kuitenkin jo pelkästään erilainen aamupala, unohtuneen vaatteen uudelleen löytäminen tai tavallisesta poikkeava lenkkireitti tuovat iloa arkeen.
 
Kyllästyttiin Mindin kanssa tuttuihin polkuihin ja huristeltiin autolla uusille reiteille.

Kolmas arkeeni liittyvä ongelma on ollut se, että olen aikamoinen kotikissa. En ole ihminen, joka jaksaisi, etenkään viikolla, lähteä istumaan iltaa tai käymään jossakin jokaisen työpäivän jälkeen. Tällä hetkellä minulla ei ole yhtäkään kodin ulkopuolista harrastusta, koska motivaatiota lähtemiseen ei ole. Lisäksi koen tärkeäksi viettää aikaa Mindin kanssa, koska se joutuu usein kuitenkin olemaan yksin jo työpäiväni ajan.
 
Viihdyn kotona, mutta kotiin jämähtäminen on yksi pääsyy, miksi olen kokenut, ettei arjessani oikeastaan tapahdu kauheasti mitään. Miten voisikaan tapahtua, jos joka päivä menen töihin, tulen kotiin, lenkitän koiran ja pysyn kotona. Myös viikonloput saattavat helposti kulua kotioloissa tekemättä juuri mitään. Rentoilu on ihanaa, mutta sekin voi alkaa puuduttaa. Siksi olen viime aikoina yrittänyt tietoisesti kehittää itselleni mielekästä ohjelmaa kodin ulkopuolelle useamman kerran viikossa.


Huippuilta huipputytön kanssa On the Rocksissa <3
 
Viikolla se tarkoittaa lähinnä lähellä asuvien ihmisten tapaamista. Nyt kun asun paljon lähempänä Viiviä ja sukulaisiani, on helppo sopia vierailuja puolin ja toisin. Viivin kanssa pidetään vähintään kerran viikossa yhteinen telkkari-ilta ja melko säännöllisesti tulee myös nähtyä vanhempia, mummia ja Tuomasta perheineen.
 
Vaikka viikonloppuisin on ihanaa ladata akkuja lepäämällä, myös mielekkäästä ohjelmasta voi saada energiaa uuteen viikkoon. Nyt kun olen vähentänyt tavaroiden ostelua, voin panostaa enemmän elämysten hankintaan. Teatterissa, elokuvissa, näyttelyissä tai keikoilla käynti on loistava tapa saada lisäenergiaa arkeen. Eikä se aina ole edes kovin kallista.
 

 
Harrastelijateattereiden näytökset ovat edullisia, mikä ei kuitenkaan tarkoita huonoa esitystä. Kävimme toissa viikonloppuna katsomassa  Höyhentämössä Elina  Kilkun ohjaaman ja käsikirjoittaman Äideistä paskin-näytelmän Teatteri Tetasin esittämänä ja koko esityksen ajan sai nauraa kippurassa. Ikävä kyllä näytökset tuohon ovat jo loppuneet, mutta samannimistä kirjaa lukiessa saa myös hekottaa aika lailla. Myös esimerkiksi opiskelijoiden toteuttamissa spekseissä pääsee katsomaan riemastuttavaa heittäytymistä ja improvisaatiota todella edullisesti.
 
Suosituimpien artistien ja bändien keikat ovat yleensä melko hintavia, minkä takia kannattaakin pitää silmät ja korvat auki. Viivin kanssa  ollaan muun muassa käyty katsomassa Jukka Poikaa ja useita muita artisteja Larun paikallisessa Bar52:ssa noin kympillä. Lisäksi järjestetään myös paljon arvontoja, jossa voi voittaa lippuja keikoille tai muihin tapahtumiin. Ja niissä voi oikeasti jopa voittaa! Itse pääsin perjantaina Radio Aallon eturivinkeikalle Casino Helsingin Fennia-saliin, jossa esiintyjänä oli huikea Haloo Helsinki!
 
 
Voitin kaksi lippua ja menimme  keikalle Anun kanssa. Puitteet olivat upeat, bändi soitti mielettömän hyvin ja Elli esiintyi  flunssasta huolimatta mahtavasti. Reilun tunnin keikalla yhtye soitti paljon uusimman levyn biisejä ja lukuisia aikaisempia hittejään. Keikalla oli hyvä ja rento tunnelma ja sen päätyttyä oli vielä ilmainen skumppatarjoilu ja nimmarienjakotilaisuus. Keikan jälkeen oli heti sellainen olo, että tätä haluan lisää.
 
Toinen mahtava keikkakokemus osui heti lauantaille, kun suuntasimme Viivin kanssa keskustaan viettämään ystävänpäivää. Olin huomannut, että On the rocksissa järjestettäisiin ilmainen PowerBallads-ilta ja menimme mielenkiinnosta paikalle. Ja kyllä kannatti!
 
 
Yhteensä noin 15 solistia esitti yksin ja yhdessä upeita kappaleita noin kahden tunnin ajan. Esiintyjissä oli paljon tuttuja kasvoja Voice of Finlandista sekä esimerkiksi Hanna Pakarinen ja TikTakin Petra. Todella upea keikka ja pelkästään narikan (3e) hinnalla.


 
 
Totta kai matkasuunnittelu on edelleen yksi parhaista keinoista piristää arkea, mutta on paljon muitakin hyviä vaihtoehtoja. Mitkä ovat sinun takuuvarmat piristysruiskeesi arjen keskellä? :)

2 kommenttia: