torstai 20. maaliskuuta 2014

Life is a journey, not a destination

"Nyt edessäni on aivan uudenlainen matka. Se innostaa, jännittää ja vähän kyllä myös pelottaa. Vaikka matkan suunnittelisi kuinka hyvin, voi kaikki silti mennä pieleen. Niin kuin aina ennen jokaista matkaa, toivon ja uskon, että tästä matkasta tulee onnistunut, mieleenpainuva ja että se antaa minulle uutta näkökulmaa elämään. Vaikka tämän matkan määränpää on lähempänä kuin minkään aikaisemman reissuni, jännitän tätä matkaa enemmän kuin yhtäkään aiempaa reissuani. Vaikka lähden tälle matkalle ensisijaisesti itseni takia, toivon että saan matkalleni mukavia tovereita, joiden kanssa vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia."
 
Uskomatonta, että noista ajatuksista on kulunut jo tasan vuosi ja blogini viettelee tänään ensimmäistä syntymäpäiväänsä. Ensimmäiseen blogivuoteeni on sisältynyt 9 matkakohdetta, 90 postausta ja yli 9000 kävijää. Kaikki ne ovat lukuja, joita en olisi koskaan osannut odottaa vuosi sitten, kun perustin Travelisan.

Minulla oli kaksi pääsyytä perustaa blogini. Toinen niistä oli se, että saisin paneuduttua elämäni suurimpaan intohimoon aivan uudella tasolla. Ja toinen taas se, että kaipasin palavasti jotakin uutta, henkilökohtaista ja mielenkiintoista tapaa ilmaista itseäni. Syyni olivat siis täysin itsekkäät, mutta suureksi ilokseni olen saanut huomata, että ainakin muutama muukin ihminen on saanut jotakin irti postauksistani.



Kesän 2013 ihanat matkakohteet New York, Lemmenjoki ja Praha.


Vaikka ajattelin pitää blogini pääpainon matkustuksessa, on siinä lipsahdettu useat kerrat myös johonkin aivan muualle. Sillä tavalla olen halunnut muistuttaa, että reissut ovat vain yksi osa sitä pisintä ja tärkeintä matkaa, elämää. On tietysti paljon asioita, joita en halua blogissani jakaa, mutta tarkoituksenani on ollut antaa elämästäni siltikin mahdollisimman realistinen kuva. Niinpä olen sanoin ja kuvin yrittänyt ikuistaa vuoteeni mahtuneet ilot, surut, riemunkiljahdukset, ärsytykset, rakkaat ihmiset ja eläimet, onneen pakahtumiset, hajoilut, itsensä ylittämiset, kiinnostavat tapahtumat ja matkat, tylsistymiset, hölmöilyt, ahdistukset, laiskottelut, ahkeroinnit, kirvelevät kyyneleet ja hysteeriset naurut mahdollisimman totuudenmukaisesti.

En tiennyt yhtään, mitä odottaa tältä reissulta, kun siihen lähdin. Olen saanut yllättyä monesti, mutta pelkästään positiivisesti. Aluksi ajattelin, että blogiani ei lue kukaan muutaman ystävän ja perheenjäsenen lisäksi. Jossakin vaiheessa tajusin, että kyllä tätä käy ehkä joku muukin kurkkimassa. Muistan vieläkin sen onnen tunteen, kun sain ensimmäisen kommentin tuntemattomalta ihmiseltä. Ja se sama tunne valtaa minut edelleen, joka kerta kun huomaan saaneeni uuden kommentin tai tykkäyksen. Vaikka teen tätä itsekkäistä syistä, tuntuu uskomattoman hyvältä saada kuulla, että tekstistäni on ollut iloa myös jollekin toiselle.

Pattaya, Koh Chang ja Bangkok, Aasian trippini ensimmäiset kohteet.


Tämä matka on ollut kaikkea, mitä toivoinkin. Se on ollut onnistunut, mieleenpainuva ja antanut todella paljon uutta näkökulmaa elämääni ja etenkin itseeni. Ensimmäinen vuoteni bloggaajana on opettanut minulle paljon. Tärkein asia, mitä olen siitä saanut, on ehdottomasti se, etten enää juurikaan ajattele, mitä muut minusta ajattelevat. Ja että pystyn nauramaan itselleni nykyään jo päivittäin!
 
Olen ehkä kaaoksen keskellä elävä laiskamato, elämäntapavalittaja, herkkuperse, hemmoteltu kakara, tylsimys, ihmisvihaaja ja todellinen blondi. Mutta aivan yhtä lailla olen myös avarakatseinen maailmanrakastaja,  aito ystävä, tiedonhaluinen oppija, vastuuntuntoinen koiranomistaja, syvällinen ajattelija, innokas uuden kokeilija sekä hyvä kuuntelija ja keskustelija. Kun pystyy julkisesti kohtaamaan myös ne omat huonot puolet, on helpompaa rakastaa itseään sellaisena kuin on.

Monta ihanaa ja "ihanaa" puolta olen itsestäni kuluneen vuoden aikana jo täällä esitellyt, mutta lupaan, että niitä riittää muutama vielä seuraavallekin vuodelle :D

 
New York, Lappi, Praha, Pattaya, Koh Chang, Bangkok, Singapore, Kuala Lumpur ja Koh Muk. 9 toteutunutta unelmaa, jotka tarjosivat minulle enemmän kuin olisin ikinä voinut toivoa. Mikään asia maailmassa ei rikastuta elämääni yhtä paljon kuin matkustus. Se on minulle kuin ilma, jota ilman en voisi elää. Se on elämäni ainoa addiktio, johon myönnän olevani pysyvästi koukussa. Tuskin maltan odottaa, mitä maailma minulle vielä tulevaisuudessa tarjoaakaan.

Aasian reissuni viimeiset kohteet Singapore, Kuala Lumpur ja Koh Muk. Uusia reissuja odotellessa :)
 

Yksi unohtumaton blogivuosi takana ja toivottavasti monta vielä edessä. Kiitos jokaiselle, joka on joskus blogissani vieraillut ja juttujani jaksanut lukea. Kiitos ihanista kommenteista, tykkäyksistä, kehuista ja kannustuksista. Kiitos mielenkiintoisista keskustelunavauksista ja kokemusten jakamisesta. Kiitos siitä, että olette reissanneet mukanani tämän vuoden aikana, en olisi voinut toivoa parempaa seuraa.

 Elämä todella on matka, ei määränpää.
Ja meidän jokaisen tehtävä on tehdä omastaan ikimuistoinen.

6 kommenttia:

  1. Hieno blogivuosi siulla on kyllä ollut! :)

    VastaaPoista
  2. Olipa hieno teksti! Ihan hullua, että siitäkin on jo vuosi kun aloit kirjoittaa blogia. Kyllä vuodet vaan vierivät vaan niin nopeasti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 Ajan kulumisessa ei kyllä nykyään ole enää mitään järkeä, yritä tässä nyt sitten jotenkin pysyä perässä :D

      Poista
  3. Oon kyllä tykänny ihan älyttömästi sun blogista, Thaimaa juttuja fiilistellen kulunut pari iltaa kun lukenut kohta kaikki Thaimaa postauksesi läpi! :) kiva kirjoitutyyli ja aito ihminen! Tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihanasta kommentista! :) Mahtavaa kuulla, että olet tykännyt lukea juttujani, se antaa lisämotivaatiota kirjoittamiseen. Mukavaa syksyn jatkoa sinulle :)

      Poista