perjantai 28. helmikuuta 2014

Kukkuluuruu Kuala Lumpur!

 
Suloisen Koh Mukin lämmössä maatessa palaan taas vähän ajassa taaksepäin Kuala Lumpurissa vietettyihin päiviin, vaikka mieli tekisi kirjoittaa keskiviikon kaaospäivästä, jonka jouduimme Emilyn kanssa kokemaan ennen kuin pääsimme tänne pieneen paratiisiimme. Siitä kuitenkin myöhemmin lisää ja nyt takaisin sunnuntaihin, jolloin jätimme Singaporen taaksemme ja lensimme mysteeriseen Kuala Lumpuriin.
Kenelläkään meistä ei ollut oikeastaan minkäänlaista ennakkokäsitystä KL:sta, lähinnä murehdimme vain pukeutumistamme, kun kyseessä oli kuitenkin muslimimaa. Kuten jo monesti reissumme aikana, saimme jälleen yllättyä positiivisesti. KL tuntuikin olevan miellyttävä yhdistelmä Bangkokin ja Singaporen hyviä puolia maustettuna muslimi- ja hinduvivahteilla.
Kaupunki yllätti siisteydellään ja toimivuudellaan ja ilahdutti loputtomilla shoppailumahdollisuuksillaan ja melko edullisilla hinnoillaan. Seuraavan kerran täytyykin suunnata kaupunkiin huomattavasti tyhjemmällä laukulla. Islaminusko toi oman mielenkiintoisen vivahteensa katukuvaan. Verrattuna esimerkiksi arabimaihin, uskonto vaikutti KL:ssa kuitenkin paljon maltillisemmin sekä paikallisten että meidän turistien elämään.
 


Ensimmäisen päivän kulutimme pelkästään hotellissamme toipuen Singaporen univeloista ja matkaväsymyksestä. Onneksi Ambassador Row hotellin älyttömän halpa (19e/yö/henkilö) yli sata neliöinen sviitti tarjosi lepäämiselle loistavat puitteet.  Sviitin lisäksi nautimme Camillan kanssa hotellin uima-altaasta ja hemmottelimme itseämme koko vartalon hoitopaketilla spassa.



Maanantaina jaksoimme jo lähteä ihmettelemään itse kaupunkiakin maittavan aamiaisen jälkeen. Suuntasimme ensiksi Pavilion ostoskeskukseen, joka oli pullollaan laadukkaampia merkkiliikkeitä. Siitä johtuen suuntasimmekin melko pian halvempien hintojen perässä valtavaan Times Square ostoskeskukseen, jonka sisältä löytyi muun muassa älytön määrä kauppoja ja ravintoloita, elokuvateatteri, huvipuisto sekä keila- ja jousiammuntarata. Jo siellä olisi itsessään saanut kulutettua varmasti viikon!



Maittavan ruuan ja muutamien shoppailulöytöjen jälkeen menimme vielä katsomaan The Akward Moment elokuvan, joka oli ihan perushauska romanttinen komedia. Elokuvan jälkeen lähdimme täydellä monoraililla kohti Kuala Lumpurin tunnusmerkkejä Petronas Towerseja. Ja upeathan ne olivat! Pääsimme myös japanilaisseurueen yhteiskuviin, rasittavan hauskoja ihmisiä :D



Jotta postaukset pysyisivät taas inhimillisen pituisina, kirjoitan loput KL:n reissusta myöhemmin (Toivottavasti nettikin toimisi vielä silloin!). Tiedossa muun muassa vierailu Batu Cavesille, apinoita ja kolmikkomme viimeinen ilta yhdessä. Nyt vuorossa taas itsensä kärtsäämistä. Tästä paratiisista on otettava vielä kaikki irti ennen paluuta Suomeen (johon on enää 3 päivää!!!).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti