sunnuntai 5. tammikuuta 2014

Sa-wat-dii, khâ - Ensitunnelmia Pattayalta

 
Terkut Pattikselta! Aloilleen asettuminen on ollut melkoista sillisalaattia, mutta eiköhän se elämä tästä rauhoitu, kun "arki" (koulu) alkaa. Pariin ensimmäiseen päivään on mahtunut kaikennäköistä uusista tuttavuuksista herkullisiin ruokiin ja rikkinäisestä wc-pöntöstä suuremman luokan palovammoihin. Joten eiköhän aloiteta aivan alusta :)
 
Lentomatka sujui niin hyvin, kun se minun tapauksessani voi, mikä tarkoittaa sitä, että oksennus ei lentänyt ja sain nukuttua hajanaisesti pari tuntia. Onneksi vierustoveri ei ollut puheliasta sorttia, niin sain rauhassa kärvistellä lentotuskissani. Bangokin päässä venailin taksia Ismo Alangon kanssa, mutta emme harmikseni lähteneet eteenpäin kuitenkaan samaa matkaa :D
 
Taksimatka Pattayalle meni nopeasti (noin 1 ja ½ tuntia) maisemia katsellessa, torkkuessa ja jutellessa samassa kyydissä olleen toisen suomalaistytön kanssa. Kun saavuimme Pattayalle vastassa oli suomalaisen koulun opettaja, jonka ohjeistamana pääsin heti allekirjoittamaan vuokrasopimuksen Homehunteriin. Sitä seurasi infotulva asuntoon ja harjoitteluun liittyvissä asioissa, joista yritin sisäistää mahdollisimman paljon matkustus-/aikaerorasituksissani.
 
Jäin sulattelemaan kaikkea saamaani infoa huoneistooni, joka on tosiaan näppärän kokoinen yksiö. Kämppä on hyvin pelkistetty, mutta eiköhän siinä puolitoista kuukautta viihdy ihan hyvin. Ainoa huonompi asia on tosiaan wc-pönttö, joka ei, korjausyrityksistä huolimatta, vieläkään toimi kunnolla. Toivottavasti siihen asiaan tulisi alkuviikosta muutos.


 

 
Hetken asuntoa ihmeteltyäni vatsa alkoi kurnia siihen malliin, että suuntasin saman rakennuksen alakerrassa sijaitsevaan Spices ravintolaan. Päätin heti alkaa nautiskella thairuuista, joten söin Pad Thain (riisinuudelia) kanalla. Viimeistään siinä vaiheessa olin varma, että tänne lähtö oli loistava päätös, thairuoka on vaan kerrassaan herkullista.
 
 
Ruuan jälkeen tapasin alakerrassani asuvan H:n, suomalaistytön, joka on ollut koulussa jo 4 kuukautta avustajana. Meillä synkkasi onneksi heti ja H vei minut kävelykierrokselle ympäri Pratamnakia (alue, jossa asumme) ja viereistä Jomtienia. Sain H:lta paljon tietoa lähialueesta ja samalla sain hankittua monia arjen juttuja, kuten aamiaistarvikkeita ja paikallisen puhelinliittymän. Oli kyllä tosi kiva, että oli joku asioista tietävä opastamassa.
 
Illalla poikkesin aluksi ihmettelemään suomalaista saunailtaa, joka vilisi keski-ikäisiä keskikaljottelijoita, joten päädyin lopulta viettämään myös iltaa H:n kanssa. Kävimme vielä uudestaan läheisillä venäläisillä markkinoilla, jossa  piipahdimme jo päivällä hedelmäostoksilla. Tunnelma oli melko venäläinen, mutta ruoka ja juoma olivat herkullisia ja edullisia. Päädyimme syömään sushia, joka on täällä naurettavan halpaa. Hintaa 7 sushille ja ihanalle tuoreista hedelmistä tehdylle smoothielle tuli noin 2 euroa!  
 

 
Sitten olikin jo aika siirtyä hyvin ansaituille yöunille, joista tuli ikävä kyllä hyvin katkonaiset, kiitos flunssan, jonka istuin hankkimaan juuri ennen reissuun lähtöä. Jotenkin niin mun tuuria, että kahden vuoden sairaattomuuden jälkeen, pamahdan kipeäksi tietysti täällä :/ No, en kuitenkaan suostunut antamaan taudille yliotetta, vaan aloitin aamun finrexinilllä, tuoreilla hedelmillä, myslillä ja jogurtilla. Kummasti parani olo tuon jälkeen!
 

 
Aamiaisen jälkeen suuntasin H:n kanssa läheiselle rannalle, jossa kuluikin mukavasti koko alkupäivä. Lämpöä tosiaan päivisin on se noin 30 astetta, joten kyllä tässä on ollut taas pohjolan tytöllä vähän totuttelemista jatkuvaan hikoiluun :D Suojakseni valitsin aurinkorasvaa suojakertoimilla 50 ja 30, mutta huonostihan siinä kävi, kuten aina, jonka tulette huomaamaan loppukevennyksestä!
 

 
 
Lähiranta oli ihan mukava, vaikka venäläisiä ja roskia olikin liikaa, mutta siinä on kai vain kaksi asiaa, joihin on totuttava täällä Pattayalla. Oli kuitenkin ihanaa päästä nauttimaan auringosta ja virkistävästä merivedestä, jossa innostuin leikkimään myös uudella kamerallani.


 
Lounaan jälkeen suuntasimme koululle katsomaan paikkoja ja sopimaan maanantaihin liittyviä asioita, koska täällä koulu starttaa jo huomenna, toisin kuin Suomessa. Sen jälkeen lähdimme H:n kanssa vielä kävelylle Jomtien Beachille.


 
Ihastelimme upeaa auringonlaskua rannalla, jonka jälkeen suuntasimme illaliselle. Pääsin vihdoin maistamaan thaimaalaista papayasalaattia, jota olen monesti kuullut kehuttavan. Sen lisäksi otin myös Tom Yam keiton katkaravuilla. Molemmat herkut veivät kielen mennessään ja hinta oli taas jotain 3 euron luokkaa.
 

Ruokailun jälkeen ajattelin vielä suunnata hierontaan, mutta kämpille päästyäni tulinkin toisiin aatoksiin. Syynä nopea vilkaisu peiliin, joka paljasti jälleen karun totuuden: aurinko ei sovi minulle! Suojakertoimista huolimatta peilistä paljastui tällaista!

 
Selän lisäksi osumaa olivat saaneet myös naama, rinta, oikea käsivarsi ja pakarat, joten voitte varmasti kuvitella, miten hurmaavalta punavalko-laikukkaalta otukselta tällä hetkellä näytän :D Koskakohan sitä oppis ottamaan aurinkoa järkevästi? Melanooma here I come!
 
Tällaisia tunnelmia täältä Pattayalta näin alkutuimaan. Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleva viikko tuo tullessaan, kun harjoitteluni koululla starttaa. Palailen reissutunnelmiin varmasti taas ensi viikon aikana, jos ja kun, asunnon netti vain suostuu toimimaan (ollut aika ylikuormittunut viime päivinä).
 
Mukavaa viikon alkua kaikille :)

9 kommenttia:

  1. Voi noita sinun palovammojasi! Viilennystä kehiin runsaalla kädellä ;) Toivotaan, että selästäsi ei tule kipeä. Muuten kuulostaa hyvältä! Mukavaa että sait heti tuttuja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi palaminen on kyllä rasittava riesa, mutta yllättävän hyvin sain silti nukuttua, kun muistin ottaa särkylääkettä :) Toivottavasti tasaantuu jo pian "rusketukseksi" :D

      Poista
    2. Mie palan myös aika herkästi niin tuttu vaiva. Toivotaan! :D

      Poista
  2. Kiva kun ehdit jo kirjoittamaan! Asunto näyttää tosi siistiltä. Hyvä, että sait heti kaverin, joka tuntee paikat. Tsemppiä koulun alkuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asunto on kyllä siisti, ainakin vielä, kun en ole kerennyt pahemmin sotkea :D Joo, on kyl tosi kiva, että on "paikallisopas" kaverina, ettei tarvii kaikkea ite miettiä. Oonko mä muuten vielä sun Skype yhteystiedoissa, kun en löytänyt sua omistani? Et voitais soitella jossakin vaiheessa :) Nyt valmistautumaan ekaan koulupäivään!

      Poista
  3. Voi vitsi, miten kiva kuulla et sulla on alkanu siellä niin hyvin ja oot heti löytänyt jonkun kaverin (jos nyt ei tota palamista lasketa). En millään malta odottaa, et mekin päästään sinne! :) p.s. Mäkin vähän pidensin mun joululomaa ku en oo vaan jaksanu pakata, toivottavasti SO6 luennot ei oo pakollisia. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on kyllä sujunut tänne kotiutuminen paremmin kuin oletin, joten ei voi olla kuin tyytyväinen. Myös harjoittelu koululla on käynnistynyt kivasti :) Innolla kyllä odottelen teitäkin jo tänne päin, eipä siihen enää kauaa olekaan! Omaloma on aina hyväksi, eihän noi OKL:n luennot oo koskaan "pakollisia" :P

      Poista
  4. Asunto vaikuttaa OK:lta, aamiainen herkulliselta, maisemat lämpimiltä ja kadehdittavilta ja selkä Marimekon viivakuosin plagioinnilta! Nauti kaikesta meidän Suomen harmaudesta kärsivien puolesta, palaillaan. t. Maire

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiitti äiti, osasit kommentoida, olenpa ylpeä sinusta :) Kaikki on täällä kyllä paremmin kuin hyvin. Uusi wc-pönttökin toimii ainakin vielä kuin unelma ja viivakuosi alkaa myös tasaantua, joten kohta pitää mennä jo uutta väriä rannalta hakemaan! Vielä, kun pääsee eroon näistä flunssan rippeistä, niin ei ole enää mitään valitettavaa. Terkkuja kaikille Suomeen :)

      Poista