sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Top 7 Peru & Bolivia

Koska kesäkuussa pääsen lahjamatkalle vanhempieni kanssa, ajattelin muistella vähän edellistä lahjamatkaani, vuoden 2008 Etelä-Amerikan matkaa, jonka sain vanhemmiltani ylioppilaslahjaksi. Matkalla oli meidän kolmen lisäksi myös vanhempien tuttavapariskunta tyttärensä kanssa, joten minullakin oli ikäistäni matkaseuraa. Matkalla vierailimme Perussa ja Boliviassa useissa eri paikoissa. Etenkin Peru oli erittäin mielenkiintoinen kohde täynnä hyvin säilynyttä inka-arkkitehtuuria, upeaa luontoa ja sydämellisiä ihmisiä. Tässä minun suosikkini matkan varrelta.

1. Machu Picchu

Tätä hehkutin jo aikaisemmassakin postauksessa, jossa esittelin mielenkiintoisia nähtävyyksiä ympäri maailmaa. Machu Picchu on vain kerrassaan upea. Se oli ehdottomasti matkan kohokohta, kiehtova ja tarunomainen paikka, jonka toivon näkeväni vielä joku päivä uudestaan. Jos olet koskaan Perussa, et vaan voi jättää käymättä siellä.




2. Cuzco 

Cuzco oli ihana ja miellyttävä kaupunki, jonka läheisyydessä oli kiinnostavia nähtävyyksiä, kuten Sacsahuamán, inkojen valtava kivikaupunki/ -muuri, joka on rakennettu samaan tapaan kuin Machu Picchu, mutta paljon suuremmista kivenlohkareista. Parhaiten Cuzcosta jäivät kuitenkin mieleen ihmiset. Ennen matkaamme äitini oli ollut Perussa, Cuzcossa vapaaehtoistöissä lastenkodissa muutaman kuukauden. Pääsimme vierailemaan siellä ja vietimme syntymäpäiväjuhlia lasten kanssa. Vaikka lasten taustat olivat todella kauheita, he olivat iloisia, leikkisiä ja luottavaisia meitä kohtaan. Sellaisina hetkinä tajuaa, miten hyvin omat asiat ovat. Kun sen vaan muistaisi täällä jokapäiväisessä elämässä vähän useammin, eikä valittaisi pienistä ja turhista asioista!




3. Uros-saaret
Titicaca-järvi on valtavan kokoinen järvi Perun ja Bolivian rajalla. Se on täynnä mielenkiintoista nähtävää ja sen rannoilla sijaitsee paljon pieniä, mukavia kyliä ja kaupunkeja. Yksi mielenkiintoisimmista paikoista, joissa vierailimme, olivat Punon kaupungin edustalla sijaitsevat Uros-saaret. Saaret oli rakennettu kokonaan kaisloista ja ne kelluivat veden pinnalla. Eri kaislasaarilla asui omat heimonsa ja myös heidän talot ja veneet oli tehty kaisloista. Uskomatonta, mitä kaikkea ihmiset keksivätkään!




4. La Paz
Maailman korkeimmalla (yli 3500 metriä merenpinnan yläpuolella) sijaitseva  pääkaupunki oli sekin mielenkiintoinen ja "hengensalpaava" kokemus. Vierailimme La Pazissa muun muassa museoissa, markkinoilla, keskusaukiolla ja kuulaaksossa eli Valle de la Lunassa, jossa riitti karuja maisemia silmänkantamattomiin. Torilta löytyi monia mielenkiintoisia löytöjä, kuten onnea tuottavia, syntymättömiä alpakansikiöitä ja juhlaruuaksi marsuja vartaassa. Jätin tällä kertaa väliin molemmat, ehkä sitten ensi kerralla ;)



5. Titicaca-järvi ja Isla del Sol & Isla de la Luna

Kävimme myös Bolivian puolella Titicaca-järvellä, jossa yövyimme Copacabana rantakaupungissa, joka kyllä varmasti eroaa Brasilian vastaavasta huimasti :D Teimme veneretket kahteen inkojen pyhään saareen, Isla del Soliin ja Isla de la Lunaan. Molemmat niistä tarjosivat mielenkiintoisia raunioita ja karun kauniita maisemia. Teimme myös päivävaelluksen Isla del Solilla, joka oli yllättävän uuvuttava, kiitos 4000 metrin korkeuden. Onneksi kerkesimme perille juuri ennen ukonilman alkua. 


6. Ballestassaaret
Perun rannikon edustalla sijaitevat Ballestassaaret olivat myös kiehtova vierailukohde. Lemu oli hirveä, mutta näkymät olivat sen arvoiset. Eläimet eivät olleet moksiskaan, vaikka turisteja pullollaan olevat veneet suhailivat ihan läheltä. Saarilla bongasimme muun muassa pelikaaneja, pingiinejä ja paljon muita lintuja, sekä noita elämänsä erittäin rennosti ottavia merileijonia ja muita hylkeitä. Saaria kuulee kutsuttavan myös pikku Galápagossaariksi, enkä yhtään ihmettele miksi!



7. Nazcan linjat

Nazcan linjat ovat muinaisten intiaanien tekemiä valtavia geometrisiä kuvioita ja hahmoja laajalla tasankoalueella Perussa. Näimme kuvioista vain hyvin pienen osan, mutta nekin saivat jo ihmettelemään, mitä kaikkea ihmiset ovat aikojen saatossa oikein jaksaneet väkerrellä. Eipä taitaisi nykyihmisillä riittää aikaa samanlaiseen puuhasteluun. Joka tapauksessa Nazcan linjat olivat myös kiehtova nähtävyys ja näyttävät varmasti vielä upeammilta lentokoneen kyydistä katsottuna.


Siinä olivat minun reissuni sykähdyttävimmät kokemukset. Etelä-Amerikka on todella kiehtova matkakohde, johon on pakko vielä päästä uudelleen. Noiden paikkojen lisäksi, haluaisin nähdä myös paljon muita maita ja paikkoja Etelä-Amerikassa, mutta niiden aika on sitten joskus myöhemmin. Olisi kiva kuulla, jos joku teistä on käynyt joissakin samoissa paikoissa. Kysymyksiä saa myös aina esittää, vastaan mielelläni :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti